divendres, 17 d’abril del 2015

Scarborough Fair

Scarborough Fair





Scarborough Fair és una cançó tradicional anglesa d'autor desconegut que data de l'Eda Mitjana. En aquesta època, el poble de Scarborough, es convertí en un port molt important per a comerciants de tota Anglaterra. La fira de Scarborough era un gran event comercial,  45 días de mercat, que començava el 15 d'Agost.



La cançó narra la història d'amor de un jove que demana a la seva amada la realizatzió d'una sèrie
d'empreses impossibles.
En el text, les herbes julivert, sàlvia, romaní i farigola es repeteixen de forma constant en el segon vers de cada estrofa, i constitueixen un motiu clau a la cancó (símbols de virtuts que es tracta d'enaltir: la sàlvia simbolitza la salut i longevitat, el romaní representa la lealtat, fortalesa i amor, així com la farigola significa valentia y coratje, etc.)

La cançó ha sigut versionada en multitut d'ocasions, la més coneguda és la de Simon i Garfunkel, pertanyent a l'àlbum Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966).



Aquí teniu la partitura:


clica aquí per accedir a l'acompanyament


Espero que us agradi!



El grupo gallego Luar na Lubre realizó su versión en una canción titulada “Romeiro ao lonxe”, en la que incorpora la leyenda gallega que dice que a San Andrés de Teixido, quien no va de vivo, va de muerto. La herbiña de namorar a la que hace referencia en la canción, nace cerca de los ancatilados y tiene fama de casamentera.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada